Followers

Wednesday, November 23, 2011

work without payment !

Hello Peeps bergita lama tidak ketemu ya ?.sehat engak semua dong ?(perli chick-chick indon)btw aku nak ucapkan tahniah ke pada pasukan "Harimau Malaya" kerana memenangi pingat Emas dalam perlawanan bola dan tidak lupa juga kepada pasukan Indonesia good job yaeah...aummmmm


selama sebulan berada di tempat lahirku sempena dengan cuti semester sangatlah amazing! Tapi bagi aku, jangka masa 1 bulan itu tidaklah begitu puas buatku setelah penat berlajar. Tapi, alhamdulillah for at least dapat juga bercuti dan balik ke Kuala Lumpur, berjumpa dengan keluarga serta kawan-kawan yang aku sayang






Gambar diatas inilah schedule untuk sem depan punye cerita.First aku tengok gamba ini CUTI akan aku tengok dan cuba memahaminya dulu.


Haaa !





Tujuan sebenar bukan nak berceloteh kak melah tentang jadual itu..
aku adalah cerita yang nak dikongsi bersama selama sebulan aku cuti sem ini.Terlalu lama tidak menjenguk blog kesian pembaca yang tertunggu-tunggu entri terbaru.



Seminggu aku bermula bercuti semester dan pada dalam masa itu abang aku telah berkahwin pada tarikh sekian sekian.Bertempat di penggerang Johor.Lokasinya terletak dihujung peta semenanjung.aku menamakan tempat itu "Hujung Dunia" disebabkan mengambil masa yg sangat panjang untuk sampai ke destinasi dari Kuala Lumpur lebih kurang 9 jam
#Ohsem !







Haa ini la perkerjaan tanpa pembayaran yang dimaksudkan.Orang-orang tua cakap kalau jadi Pengapit nanti jodoh cepat sampai or akan terima menantu lagi.Tapi yang musykilnya aku awek pon tak ada macam mna nak kawin =.="
#0hsem !




Banyak lagi gamba-gamba nak tengok skroll ke bawah..


.


.


.


.


.


.












Ni before betolak ke rumah pengantin perempuan.Lokasi Rumah kakak pengantin perempuan(Rumah bertanggak)


# yang penting aku mesti "vouge" wah gitu..







Tak dapat Harimau betul yang tiruan pon boleh.
Go Harimau Malaya! (tibe2)











Ni semasa berarak ke rumah pengantin perempuan.


Dekat depan time aku berarak ada TOL pulak.Adat orang johor memang macam ini kot.Kalau kita tak bayar Tol itu tidak dibenarkan melangkah masuk ke rumah.cehhh!


nasib baik mak aku dah bersiap sedia awal-awal lagi.Aku pon bagi la sorang 2ringgit.Budak-budak tak boleh pegang duit banyak-banyak.ha !




SHOOT
iklan mempromot diri kejap


Ada ke patut orang-orang kampung belah pengantin perempuan cakap aku yang pengantin.=.=""


#kesian abang aku..HAHA








Ini yanag paling Dangerous Mak ANDAM Tol paling Mahal RM 2++.++...Tengok kalau tak bayar TOL dia tak kasi pengantin Lelaki duduk atas pelamin..=.="


"KOPAK" duit..
#Time aku kawin nanti mesti lagi mahal.=________=""










Haa have you see that ?! me me me...=.="





Selamat pengantin Baru ya !






lastly bergambar sekeluarga belah lelaki.Actually banyak lagi Family lain tapi tak muat camera.Ambil nombor ya..






Amazing with one week I've something that I can memories as well share with all of members.Masa cuti aku dipenuhi dengan perkara berfaedah dan menyeronokkan, dapat mengenali budaya orang johor.TO my bro cepat-cepat dapat baby oke. Ada rezeki aku akan jejak kembali tempat penghujung dunia itu, mase tuh aku laa pulak kawin.


p/s my mom said "TAK ADA 20K JANGAN MIMPI LAA NAK KAWIN"..=.="



Regards, Gaddafi Asward
p/sBerdebar tunggu Result semesta lepas pada tarikh 12/12/11.Harap dapat Pointer yang baik..Aminn

2 comments: